BLOG POST

Mijn Vakantie bij de Moezel: Een Inspiratie voor Novictus' Visie op Harmonie

Adem Ozdemir
May 15, 2023

Hallo allemaal,

Dit jaar zijn we als gezin op vakantie gegaan naar de Moezel. De prachtige omgeving en de afstand van de dagelijkse werkzaamheden brachten mij tot rust en gaven mij de tijd om na te denken. Over de harmonie tussen mens, techniek en natuur.

De Hangbrug Geierlay, bijvoorbeeld, is een fascinerend stukje engineering. Het een kunstwerk, van hout en staalkabels, die samensmelten met de natuur eromheen. Op dezelfde manier laten wij bij Novictus technologie en menselijke interactie op elegante wijze samenwerken. Niet in conflict, maar in harmonie.

Vanaf de Prinzenkopf van de Moezel


Vanuit de Geierlay Hangbrug reden wij naar de Prinzenkopf. Vanuit hier kan je heel mooi over de Moezel heen kijken. In Nederland zijn we sluizenkunstenaars, maar Duitsland heeft ook mooie sluizen. De sluizen in de Moezel maken het mogelijk dat een verval van 72 meter tussen Trier en Koblenz vloeiend overbrugd wordt. Sluisdeuren van 30 ton, tot op de tiende millimeter afgestemd op elkaar. Hier zie ik een opmerkelijke gelijkenis met Novictus. Wij zorgen ook voor diezelfde sublieme precisie, die nodig is om complexe bedrijfsprocessen naadloos te laten functioneren.

Technologie en natuur, in balans gebracht door menselijke vernuftigheid, kunnen wonderen doen—ze kunnen zelfs een rivier temmen. En bij Novictus? Wij geloven dat dezelfde principes toegepast kunnen worden om een zakelijke omgeving te temmen; complex maar geordend, robuust maar toch flexibel.

Bedankt voor het meegaan op deze gedachtereis. Tot de volgende keer!

Adem Ozdemir
February 8, 2024