BLOG POST

Automatisering: De Levensader van je Bedrijf

Adem Ozdemir
May 15, 2023

Elk bedrijf dat een 'Automation Mindset' heeft aangenomen, weet dat automatisering door de aderen van hun organisatie stroomt. Bedrijven die deze visie omarmen, nemen beslissingen op basis van deze mindset.

Maar wat houdt een Automation Mindset eigenlijk in? Het gaat verder dan simpelweg processen automatiseren. Het betekent erkennen dat automatisering een kernonderdeel is van je organisatie en beslissingen nemen die de automatisering en integratie van processen in het hele bedrijf bevorderen, niet alleen binnen individuele afdelingen.

Stel, je wilt een HR-tool implementeren om HR-zaken efficiënter aan te pakken. Je neemt deze beslissing weloverwogen: je stelt eisen op, maakt een lijst van alle functies van mogelijke tools, voert een Proof of Concept uit, en je medewerkers zijn ook enthousiast. Uiteindelijk kies je een tool, schaf je deze aan en gaan je medewerkers ermee werken. Het is een fantastische tool voor de HR-afdeling.

Na verloop van tijd wil je echter het onboardingproces automatiseren. Je komt erachter dat je HR-tool wel enkele automatiseringsmogelijkheden biedt binnen de tool zelf, maar weinig tot geen mogelijkheden om te integreren met de rest van je organisatie.

Een Automation Mindset betekent in dit geval dat je, voordat je een tool aanschaft, jezelf ook de vraag stelt: integreert dit met de rest van mijn organisatie? Is het toekomstbestendig?

Novictus kan jouw bedrijf helpen bij het opzetten van een Automation Center of Excellence. Dit is een speciaal team binnen je organisatie dat zich richt op het implementeren van een Automation Mindset op alle niveaus. Zij zorgen ervoor dat automatisering ook door de aderen van jouw bedrijf kan stromen.

Een goed functionerend Automation Center of Excellence stelt je organisatie in staat verder te kijken dan de onmiddellijke behoeften van individuele afdelingen en te focussen op de algehele digitale transformatie van het bedrijf. Het biedt strategische richting, ondersteunt medewerkers bij het implementeren van automatiseringstools en zorgt ervoor dat de investeringen van je bedrijf in automatisering werkelijk waarde toevoegen en bijdragen aan je toekomstige groei.

Hierdoor koop je geen verouderde tools meer, maar maak je met elke stap je bedrijf toekomstbestendig en efficiënter.

We value your time

Adem Ozdemir
February 8, 2024